A Napra lehet nézni, de ettől a Mercitől megvakulsz

2018.01.08. 07:34

Szép reggelt mindenkinek január 8-án, hétfőn. A Gyöngyvérek ünneplik névnapjukat, Bulgáriában pedig ma van a bábanap, az anyaság ünnepe. Az előrejelzések szerint változóan felhős lesz az ég felettünk, a Nyugat-Dunántúlon a leginkább, másutt viszont van esély némi napsütésre is. A munkahét megkezdésében a Hidegindító segít, máris kezdünk!

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Rettenetes torzszülöttet faragott Mercedes-Benz CLS-éből egy New Jersey-i autós. A négyajtós kupé első generációjának egy példánya esett áldozatul az ízlésficamnak. Valami érthetetlen módon a hátsó kerékjáratok kaptak egy-egy burkolatot, megidézve az ős-Honda Insightot. Ha pedig ez még nem lett volna elég, mindenféle krómdíszekkel is cicomázta a Mercit. (carscoops)
    Mercedes-CLS550-
  • Tizenöt új modellt ígér 2018-ra a Lexus - legalábbis az Egyesült Államokat egy ilyen jelentős modelloffenzívával kínálnák meg. Ezt Jeff Bracken alelnök jelentette be a napokban. Igaz, van némi csúsztatás a dologban, hiszen a tizenöt újdonság egy része már meglévő típusokon alapuló különleges kiadásokat takar, és lesz köztük néhány koncepcióautó is, tehát csak elenyésző részük lesz valóban teljesen új modell. Az elsők közt az LF-1 Limitless érkezik a Detroiti Autószalonon. (leftlanenews)
  • Vajon mennyi ideig tart egy motorcsere? Mondjuk váltóval együtt. Persze attól függ, kinek. Az East African Safari Classic Rally-n például nincs idő tötymörgésre, így amikor a legendás Stig Blomqvist műszaki hibákat tapasztalt Porschéjánál, a csapat szerelői megpörgették kicsit a munka ütemét. Tizenegy percre volt mindössze szükségük, az alábbi videó tehát nem timelapse. (motorauthority)

Anno – január 8.

  • 1959-ben e napon lett a Francia Köztársaság elnöke Charles de Gaulle.
  • 1918-ban éppen ezen a napon terjesztett 14 pontos békeszerződés-tervezetet a szenátus elé Thomas Woodrow Wilson amerikai elnök. Később ez lett az első világháborút lezáró békeszerződés alapja.
  • 1297-ben kiáltották ki Monaco függetlenségét.
  • 1198-ban választották meg a középkor egyik legnagyobb egyházfőjét, III. Ince pápát.

Totalcar retró

Kereken öt esztendeje járt nálunk a Volkswagen Golf hetedik generációjának egyik benzines példánya. Az 1,4-es TSI Winkler-féle tesztjéért erre tessék.

Hétvége a Totalcaron

Szombaton egy igazán különleges Fiatot mutattunk be. Csikós Zsolt írt az olasz márka talán utolsó legendájáról, a 131 Mirafioriról.

Vasárnap Papp Tibi és a tolatóradar esete volt terítéken. Hogyan sikerült a fejlesztés az A6-os Audin? Ebből a posztból kiderül.

Percek kérdése csupán, hogy belefulladjunk a szakemberhiányba: sem autószerelő, sem lakatos, sem pedig fényező nincs már szinte. Csikós Zsolt cikke.

Mai műsor

"Az új Honda HR-V egyszerre divatos és régimódi: a kis SUV-oknál menőbb ma nincs az európai autós világban, viszont motorja egy sima szívó benzines – se elektromos hajtás, se hibrid technológia, de még egy aprócska turbó sincs. És pont ezért fogják imádni a használtpiacon" - a benzines Honda HR-V tesztje Tóth Zoltán tollából.

Közlekedési koffein

  • Egy személygépkocsi gyalogost gázolt a Csobánkát Pomázzal összekötő úton, a 9-es km-közelében. A három sávból kettőt lezárták, a járműveket irányonként váltakozva engedi el a rendőrség.
  • Az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál a ki- és a belépő oldalon zavartalan a forgalom. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

Szóljon ma egy több mint negyvenéves nóta: Alice Coopertől a You and Me 1977-ből.