Ilyen utast te sem kívánsz

2018.01.16. 06:48

Jó reggelt kívánunk január 16-án, Gusztáv névnapján. Beninben a mártírokat, az Egyesült Államokban a vallásszabadságot ünneplik ma. Az előrejelzések szerint mínusz kettőtől plusz nyolc fokig bármi lehet, és számos különböző halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Érdemes tehát mindenre felkészülni. A nap elkezdésében a Hidegindító segít.

Hírsaláta a reggeli mellé

  • Nem követi a General Motors példáját a Ford. A vállalat vezérigazgatója szerint egyáltalán nem fontolgatják azt, hogy elhagyják Európát. Jim Hackett a Detroiti Autószalonon beszélt arról, hogy fontos nekik ez a piac, és inkább a fejlődés mintsem a távozás érdekli őket. A villanyautók és az önvezető járművek szegmensében nagy lehetőségeket látnak. (autocar)
  • A Fiat nem adja el a Jeepet - legalábbis ezt ígéri Sergio Marchionne, a Fiat Chrysler első embere. Korábban nemcsak ezzel kapcsolatban merültek fel találgatások, hanem arról is pletykáltak, hogy az egész vállalatcsoportot megvehetik a kínaiak. Marchionne ezt szintén cáfolta, elmondta, hogy nem áll szándékukban megválni az FCA-tól. Hozzátette: ugyan jó partneri viszonyt ápolnak a kínai GAC-cal, de a függetlenségük nincs veszélyben. (autocar)
  • Igazán félelmetes potyautasra lett figyelmes egy férfi Ausztráliában. A Nolans Auto Parts posztjában csak Tedként emlegetett autós járművének jobb oldali tükrére egy vöröshasú ausztrálsikló tekeredett. Az állat ugyan nagyon szeretett volna bejutni, de Ted nem ijedt meg. Félrehúzódott, majd az autóban lévő seprűvel lepiszkálta onnan, és egy bokornál szabadon engedte. Ilyen utasra vélhetően senki nem vágyna. (motor1)

Well poor Ted had an experience today driving back from Eden. He had a visitor on his car. I would have jumped out the...

Közzétette: Nolans Auto Parts & Industrial Supplies – 2018. január 9.

Anno – január 16.

  • 1969-ben ezen a napon Jan Palach, a prágai Károly Egyetem hallgatója a Vencel téren felgyújtotta magát a Prágai tavasz eltiprása elleni tiltakozást mutatva.
  • 1945-ben a németek felrobbantották a budapesti Ferenc József hidat (a mai Szabadság híd).
  • 1916-ban feltétel nélkül kapitulált Montenegró az I. világháborúban.
  • 1547-ben IV. (Rettegett) Iván lett Oroszország első cárja.
  • 1493-ban Kolumbusz Kristóf visszatért első útjáról, abban a hiszemben, hogy felfedezte az Indiába vezető utat.
  • Forma-1-es futamot is rendeztek ezen a napon: 1955-ben Argentínában Juan Manuel Fangio győzött.

Totalcar retró

Tegnap a Totalcaron

"Most mégis mit várt, aki vezette az Optimát? Hogy a cégautó-kategória rengeteg kompromisszumával gúzsba kötve ilyen finom holmit csinálnak, az erős hátsókerekest majd csak úgy összecsapják?" - a Kia Stinger tesztje Winkler Róbert tollából.

Mai műsor

"Kicsi autó, viszonylag erős motorral – örök recept, nem sülhet ki belőle semmi rossz. Főleg, ha van egy bevált kisautód, mellé meg egy gyári tuningrészleged. A Toyota nem is hagyta ki ezt a ziccert: a Yaris GRMN nemcsak katalógusadat-szinten látszik izgalmasnak, hanem valóban odaver." - a Toyota Yaris GRMN bemutatóján jártunk.

Közlekedési koffein

Hegyeshalomnál az M1-es autópályán a határátkelőhelynél a ki- és a belépő oldalon zavartalan a forgalom. (Útinform)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

A nap száma

A Green Day 2004-es American Idiot albumán szerepelt az Extraordinary Girl című szám. Következzen most ez!