A sorrend: Mercedes, BMW, Audi

2018.01.17. 08:20

Most éppen ez a sorrend

Zsinórban kilencedik éve hasítanak a Mercedes eladásai, tavaly 2,3 millió autót adott el a luxusgyártó. Ez 9,9%-os növekedés 2016-hoz képest, de a gyártó további javulásra számíthat, ugyanis bemutatja az új kompakt szériáját, az A osztályt. Ez, és a platformjára épülő modellek adják a márka eladásainak negyedét. Az AMG is leszállított 131 ezer autót, a történetében először lépte át a 100 ezres darabszámot. Nem sokkal marad le a BMW sem, valamivel több mint 2 millió autót adott el, ami 4,2%-os növekedés az előző évhez képest. A prémiumtrió versengésében most éppen az Audi a harmadik, 1,87 millió eladással. Tisztán látszik, hogy Kína a prémiumgyártók legnagyobb piaca, a Mercedes például minden negyedik autóját itt adta el. 

MBCAN-2018-C-COUPE-CAROUSEL-TOP-1-3-02-DR

Tegnap a TC-n

Hírmorzsák a világból

  • A Skoda nem tudta kielégíteni a Karoq iránti keresletet, ezért Kvasiny után a Mladá Boleslavban is megkezdi a SUV gyártását. A Karoq már 2017 júliusa óta készül, most mégis 17 millió eurót fektetett a márka a kapacitásnövelésbe. A cég központjában a Karoq mellett folytatódik az Octavia, a Rapid és a Fabia összeszerelése. 
    letöltés
  • Sokaknak a Dodge Hellcat 700 lóereje is sok volt, most pedig itt a több mint 800 lóerős Demon, a Dodge ezért egyből versenyzőiskolába küldi a vevőket. A cég már korábban is dogozott együtt Bob Bondurant versenyzőiskolájával, most egy egynapos tréninget adnak az autó mellé, ingyen. Itt a vevők megtanulhatják, hogy kell szakszerűen elrajtolni egy negyedmérföldes gyorsulási versenyen, és biztonságosan teljesíteni a távot. Az egynapos tanfolyam elméleti és gyakorlati részből áll, mellesleg a Hellcat tulajoknak is jár, és 2000 dollárért az is nevezhet rá, akinek nincs otthon Dodge Hellcatje.

Útinform

A Hidegindító megjelnéséig az Útinform a következő híreket hozta. 

  • A gyorsforgalmi utak és a főutak országszerte vizesek, de hómentesek. A mellékutak a Bükkben, a Nyírségben, valamint az északkeleti határ mentén még többfelé havasak, hókásásak, vagy latyakosak, de minden település elérhető.
  • A Budapest környéki utakon élénkül a forgalom, a 10-es úton Üröm előtt, az M2-es autóút és az M3-as autópálya főváros közeli szakaszán, valamint a Csepel-szigetről befelé lassulásra készüljenek! Balesetről nem érkezett bejelentés.
  • Hegyeshalomnál az M1-es autópályán a határátkelőnél a ki- és a belépő oldalon zavartalan a forgalom.

Waze!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Zene

Hihetetlen, de húsz éve jelent meg az Offspring máig talán legismertebb száma, a Pretty Fly (For  white guy). A szám egy fehér srácot parodizál, aki szeretné felvenni az afroamerikai sztereotípiákat.