Luxust ajándékba, avagy tuning a fa alatt

2001.12.17. 07:23

Világító LOVE felirat és világító STOP-integető kéz, fautánzatú telefontartó, autós szendvicssütő, és az izzó fékeket imitáló lámpácskák. Vásároljon karácsonyra autós kiegészítőket a TotalCar segítségével!

A kínálat olyan bőséges hogy nagyon át kell gondolnunk, mit választunk. Mi az, ami legjobban megdobogtatja szeretteink szívét. Ismernünk kell, hogy a célszemély mennyire jártas az autókendácsban. Ha igen, a dolog még egyszerűbb. Ha csak lelkes szemlélő, akkor sincs gond. Rendkívül gyorsan és egyszerűen installálható holmikat ajándékozhatunk. Egy kis műszerfalfurkálás senkinek sem árt.

 
   
 

Igyekeztünk típusfüggetlen termékeket gyűjteni. Olyan dolgokat, amit szinte minden autóban használhatunk. Az árak természetesen tájékoztató jellegűek, estenként a kereskedésektől függően változhatnak.

A legszükségesebb holmikkal kezdjük. Porszívó, ami világítóberendezés is egyben, tehát sötétben is porszívózhatunk. Könnyen üríthető porzsákos, ráadásul nedves szennyeződéseket is eltávolít. Ára: 3200 Ft. Persze, kapható ennél egyszerűbb és olcsóbb kivitel. Természetesen 12 Voltról, szivargyújtóról működik, szintúgy, ahogy a kávéfőző, amihez üvegedényke és kávéadagoló kanál is jár. Ára: 6900 Ft.

 
   
   

A szúnyogriasztó nem túl aktuális, de egy igazi autós horgász kibírja nyárig. Ultraibolya sugaraival vonzza az éjszakai rovarokat, melyeket magasfeszültséggel pusztít el. Igazán humánus, akárcsak az ára: 3800 Ft.

Egy rendes autós egy tapodtat nem indul szendvicssütő nélkül. Ezért ha esetleg valakinek még nincs, annak bátran ajándékozhatjuk. Dekoratív grill design, 600 Watt, kétoldali sütőfelület, on-off indikátor, csak hogy a legfontosabbakat említsük. Ára potom 6900 Ft.

 
   
 

I-THERMO külső-belső hőmérő (3500 Ft-ért), saját áramforrással rendelkezik. Ezzel az ajándékkal a szerencsétlenebb hozzátartozók is beléphetnek a gányolók társaságába. Semmi összetett feladat, csupán egy mozdulat, és egy öntapadó felülettel felragasztva azonnal mérésre kész.

A klasszikus formákat kedvelőknek ajánlom a kilométermérő állását is rögzíteni képes belső hőmérőt, csupán 1200 Ft-ért. Olyan autóba az igazi, amelyikben nincs napi számláló.

Egyszerűbb és olcsóbb - ám elegáns - a fa utánzatú kvarcóra, 1000 Ft-ért A digitális iránytű volt gyűjtésünk legdrágább darabja: 12000 Ft. A bővített funkciós változat, érdekes módon ezer forinttal olcsóbb. Az méri az akkumulátor töltöttséget, külső-belső hőmérsékletet, és figyeli a jegesedést is.

 
   
   

Kormányvédőkből minden képzeletet meghaladó a kínálat. Az ügyesebbek az előkészített változatot házilag is varrhatják, fűzhetik, de választhatunk egyszerűbb, felpattintható verziót. Az áruk 1000-2000 Ft. A kedvencem a Mikiegeres díszítésű és a locsolóslag utánzat - ami a hangzatos carbon néven fut - 1900 Ft-ért. Hogy egységes legyen a kép és nagyobb az öröm, fa utánzatú kormányvédő hozzáillő váltógombbal és pedálborítóval is kapható egy készletben, ötezerért.

 
   
 

Egy másik szettben - ugyanilyen árban - az alumínium-fekete pedálok és váltógomb mellé egy váltókart takaró szoknyát kapunk. Természetesen pedálsor külön is kapható. Az eredetire csavarozható, RACER-PRO alumínium például 3200 Ft. Olcsóbb de nem kevésbé elegáns megoldás a gyári váltógombra húzható harisnya, csupán 700 Ft-ért.

A sebváltó takaró keret kiválasztásánál már ismerni kell a célszemély autójának típusát. Felerősítésénél egy kis kézügyességre van szükség, ezért csak az ügyesebbeknek ajánljuk. Vagy az erős idegzetűeknek, akik végig tudják nézni, hogy a szerelő a mellékelt apró csavarokkal a váltó körüli műanyaghoz csavarozza a keretet.

 
   
   

Szintén ügyes kezűeknek ajánljuk a fekete műbőr bevonatú könyöklő kartámaszt. 7000 Ft-os ára háttérbe szorul tudásához képest. Nem csak osztható rekesz, hanem még kivehető hamutartó is megbújik belsejében. A hátulján lehajtható pohártartót találunk. A magassága állítható és valahogy, hevederekkel rögzíthető.

Természetesen rengeteg üléshuzatból választhatunk, mi mégis az ülésre erősíthető dekoratív védőpárnát ajánljuk. Főleg a bőrülésekre erősíthetjük, hogy megóvja, és a téli hidegekben kényelmesebb legyen. Választhatunk a pepita kormányvédő mellé hangulatában azonos üléstakarót vagy a kétszínű színeset 3400 Forintért.

 
   
 

Hogy a biztonsági öv ne vágjon, és nem utolsó sorban mert szép, ajándékozzunk biztonsági öv védő kittet. A gyermekek megörvendeztetésére a Csőrikés változat az ideális, kétezer forintért. Amellett, hogy a biztonsági öv használatára buzdít, az autós kiegészítők iránti igényüket is felébreszti. Természetesen komolyabb, - TUNING - felirattal is kapható egyesével, hétszáz forint körüli áron.

 
   
   

Az autó éke a kerék. Ezért óriási hatást érhetünk el egy jól választott dísztárcsával. Az általunk választott darab nem olcsó, -10 000 Ft - de megéri, mert felszerelve úgy néz ki, mintha a króm színű könnyűfém felni mögül a tárcsaféket látnánk sejleni. Az igazi csemege, amit minden dobfékes autó tulajdonosa osztatlan örömmel fogad, a tárcsafék szimulátor. Univerzális, 13-15 colos négy és ötlyukú felnikhez is alkalmazható. A kereket levéve a dobfék és a felni közé erősítve azonnal tárcsafékesnek tűnő autót varázsolhatunk. Legalábbis első ránézésre. Ára: 7000 Ft.

 
   
 

A zseblámpa nem maradhat ki a kocsiból. Egy univerzális, 2 az 1-ben vészjelzős változatot ajánlunk 3000 Ft-ért. A nagyszerűsége abban rejlik, hogy lábait kihajtva öntapadó tappancsokkal rögzíthetjük bármely síkfelületre. Villogó funkciójának köszönhetően elakadás esetén is nagy segítséget nyújthat. A szivargyújtóról működő forrasztópáka rendkívül olcsó (1500 Ft) és rendkívül hasznos. A forrasztóón mellékelve, így akár azonnal megkezdhetjük a munkát. Nekem már van.

 
   
   

A klasszikus öntapadós taxisnotesz, számológéppel kiegészítve az Euro átszámításokhoz, 1500 Ft. Az eleganciát legegyszerűbben a fa utánzatú termékekkel csempészhetjük az autóba, ezért ajánljuk a BUSINESS-KIT-et, notesz + telefontartó + kislámpa összeállításban 3200Ft-ért, vagy csupán a fautánzatú telefontartót 2700 Ft-ért. Hasonló árban kapható az igényes faerezetes szemüvegtartó is.

 
   
 

Világítós dobókocka és pirosan izzó szív a tükörre függesztve. Legyen ez a cél. Bár amikor megpillantottam a hét színben világító delfint, egy kicsit elbizonytalanodtam. Az előbbiek 1500 és 1200 Ft, a delfin 4500 Ft. A szélvédőkre - a használati utasítás elnevezése szerint - szívócsészével (valaki lefordította a tapadókorongot) erősíthető fényekben villódzó LOVE feliratú szívecske 2800 Ft, a STOP feliratú integető kéz pedig csak 900.

 
   
   

A kerék szelepére csavarható HOT-BREAK fantázianevű gombelemről működő lámpácska, a forgó kerekeken sötétben az izzó féktárcsákat szimulálja. Egy darab ára 2300 Ft. Még kerékpáros interface is kapható hozzá.
 
   
 

Nem olcsó, 4900 forint a legnagyobb bólogatós kutya. Kapható olcsóbb, kisebb is, de nekünk ez tetszett. Ez volt a legjobb húsban. Természetesen a karácsonyi hangulat az autóba is vihető, egy világítós műanyag karácsonyfa képében. Ezt találtuk a legolcsóbbnak: 450 Ft.

 
  Hol kapható mindez?
 
  A Homasita Kft. országban egyedülálló készlettel rendelkezik autóápolási, autó-felszerelési és autótuning termékekből. Több mint 8000 fajta termékből a legnagyobb és legátfogóbb a raktárkészletük. A teljes egészében magyar tulajdonú cég Olaszországból, Hollandiából és Németországból importál. Minden termékük megfelel az európai szabványnak. Magyarországot lefedő kereskedői hálózattal rendelkeznek. Nagyáruházakban, benzinkutaknál, autósboltokban találkozhatunk a termékeikkel. A Fehérvári út 161-ben az Andor utca sarkán található kiskereskedésükbe érdemes ellátogatni. Mi is ott gyűjtöttük a bemutatott termékeket.

1116 Budapest, Fehérvári u. 161. Tel.: (1) 204-9474
Nyitvatartás: H-P 9-18, Sz: 9-13