Last minute-ajándékok

2002.12.20. 11:02

Még mindig nem érkezett meg az isteni szikra? A TotalCar a kritikus pillanatban is segít: vásároljon szeretteinek hasznos ajándékokat az autósboltban!

 
   
   

Joggal retteg az autóimportőr, hogy az éles szemű,megvesztegethetetlen autós újságírók első pillantásra kiszúrják, hogy a drága új autóban nincs/kevés a pohártartó. Ezen is segít egy jó "Universal Auto-Getränkehalter", ezüst színben, 900 forintért.

 
   
   

A Super Forest Ozonizer, vagyis szuper erdőózonizáló az autós szagtalanítás merőben új dimenzióit ígéri - egyszerre bio és high tech. "Supplies fresh air to drivers enhance safety. Perfect for long drivers."- ajánlja figyelmünkbe a valószínűleg Mahir Cagri bevonásával készült jelmondat. (2430 Ft)

 
   
   

Színe, illetve a rozsdamentes acél csillogása Leatherman-jellegű, divatos zseb-kombinált fogót sejtet, ez azonban sajnos csak a svájci tisztikés sémájára épül. Az ára alapján (610 Ft) sztaniolból lehet, neve azonban már önmagában megér ennyit: "Survival by Lampa".

 
   
   

Sokak figyelmét elkerüli, pedig a kézifékkar optikai tuningja is feldobhatja az autót. Pszichedelikus színekben, 3970 Ft.


 
   
   

A látszólag, hangalakilag legalábbis ridegnek tűnő "Leuchtfigur Bär" fantázianév az egyik legkedvesebb extrát, a szivargyújtóról működtethető világító mackót takarja. Kicsit megtévesztő a teljes mackó-színskálát ábrázoló csomagolás, valójában egységenként egyetlen mackót kapunk. (2550 Ft)

 
   
   

Van, aki túl sok elektronikai extrát halmozott fel, például mobiltelefont tölt, világító mackót üzemeltet, ozonizál és esetleg még a szivarját is meggyújtaná, de mindezt egyszerre egyetlen szivargyújtó-csatlakozóval nem teheti meg. De ha kap karácsonyra egy "3 fach Steckdose"-t, minden gondja megoldódik. A szivargyújtó-elosztó ugyanis három konnektort csinál egyből. Több Dreifach Steckdoséval köbösen növelhetjük a lehetőségeket, és ha bírja az akksi, akár Roger Waters is beparkolhat mellénk, hogy ránk kösse a Pink Floyd-cuccot.

 
   
   

Akár NATO vezetési pontot, akár olajsejket próbálunk megszemélyesíteni, jól jöhet egy valódi "Satellite Navigator", a műholdas navigációs rendszer antennáját imitáló helyes kis műanyag, az eredetihez képest arcpirítóan olcsón, 680 forintért. 
   
   

Micro Lites, zöld belső fény, de csak a használati utasítás szerint. A valóságban a belső használatra szánt fényecskéket az autók külső felületén helyezik el. Ufonauta hangulatú kivitelbenis. (830 Ft)

 
   
   

Régi vágyam teljesíti a Ceramic Heat And Fan áramvonalas alakú, a maga masszivitásában is kecses bakelitteste. Különös paradoxon ugyanis, hogy csak a legdrágább autókban, azokban is elenyészően ritkán van a hűtővíztől független fűtés. A Zaporozsec benzinkályháját természetesen nem sorolhatjuk a civilizált megoldások közé, marad hát az E Merci villanyfűtése. A felülmúlhatatlan "Ceramic Heat And Fan" viszont potom 3500 forintért mutat fügét a stuttgarti luxuslimuzinnak. Szivargyújtóra csatlakoztatható, így álló motor esetén is fűt.

 
   
   

"Neon Delphine", úgy is, mint "neon dolphins" - világító delfinek, melyekkel akár tengeri szexjeleneteket is eljátszathatunk. (1210 Ft) 
   
   

Stac Plastic márkájú "folyékony hólánc". Az 540 Ft-os ár nem ígér csúcstechnikát, az ígéret egyébként dióhéjban a következő: ráfújjuk a gumira, amitől az tapadni fog. Nyilván nem egész télen át, ezt talán kezdő autósok/fogyasztók sem remélik, de az esetleg tartható, hogy elakadáskor fújunk, tapad, kikapaszkodunk, lekopik. Ennyire olcsó terméknél azonban valószínűbb, hogy vagy egyáltalán nem tapad annyira, hogy elbírja azt a forgatónyomatékot, ami kimozdíthatná az autót a fagyott hóból. Rosszabb esetben túlontúl is jól tapad, beleragad a gumi rovátkáiba, és szépen tönkreteszi. Az is lehet, hogy tökéletesen működik, adott esetben szívesen kipróbálnám valaki más autóján.

 
   
   

Alu ajtógomb, segítségével akár egy kalmopirin súlyát is lefaraghatjuk az autóból. Ráadásul szépen mutat (720 Ft).