Frusztrált apuka kerestetik

2000.06.22. 17:29

Sportosnak és fantáziadúsnak éppen nem nevezhető Mondeóját a Ford a kor divatjának megfelelően gömbölyítgette, plüssel bélelte, de még így is csak a gyermekeik és beosztottaik csínytevéseitől kiégett családapák támogatására számíthatott.

 
   

Az autó gyakorlatilag megfelelt a felmerült igényeknek: hétvégén irány a telek gyerekkel, kutyával, hét közben az asszonnyal az osanba, havonta egyszer pedig nem kell szégyenkezni a teniszpálya előtti parkolóban. Ezt az állóvizet kavarta fel a nemrég debütált Mondeo ST200, mely csak a nevét örökölte az alapváltozattól. Gyári szpojler, sportfelni, dupla kipufogó, Recaro ülések, és szerény 2,5 literes motor jár hozzá.

Mindezekért közel kétmillió forinttal többet kell fizetni, de az élmény minden pénzt megér, és a különbözetet be lehet hozni, ha spórolunk a kutyatáppal. A több, mint 200 lóerős autó igen rövid idő alatt ki tudja fejteni áldásos hatását: apuka még a vécére is azzal akar menni, nem törődve a 12 literes átlagfogyasztással.

A gyerkőcnek hányingere van, ha reggelente kiszáll a suli előtt, a nagymama meg sírógörcsöt kap, ha megtudja, hogy már megint a veje fogja elvinni a nyugdíjastalálkozóra. Kitűnő alkalom továbbá a munkahelyi konfliktusokból adódó kisebbségi komplexusok levezetésére. Az autó egyetlen problémája, hogy nagyon fotogén, ezért kis gyakorlással és szerencsével a boldog tulaj fényképet is kaphat hozzá, alján új rekordként 231 km/óra szerepel, az M3-as bevezető szakaszán...

A motor adatai:

Keresztben elhelyezett, hathengeres, hengerenkéti négy szelep.

Lökettérfogat: 2495 cm3

Teljesítmény: 205LE, 151 kw 6500/percnél

Gyorsulás: 0-100 km/h-ra 8.3s

Végsebesség: 231km/h

Menetkész tömeg: 1419kg