Új alapmotor a Skoda Fabiában

2002.08.21. 11:44

 
   
   

A Skoda legkisebb motorja a VW Polóból származik. Az 1,2 literes háromhengeres 54 lóerős alumínium motor alacsony fordulatszámon is nagy nyomatékot és alacsony, 6 liter/100 km körüli átlagfogyasztást ígér. A modern egység érdekessége, hogy a vezérműtengelyt rég nem látott módon lánc hajtja, amely a motor élettartama alatt semmiféle gondozást nem igényel. Az EU4 szabványt is teljesítő ezerkettes a régi 60 lóerős 1,4 literes motort váltja fel, amely eredetileg a Golf III. alapmotorjának készült, és sokáig szinte az összes kisebb VW, Seat és Skoda típus alapváltozatában megtalálható volt. Az új háromhengeres motorral felszerelt Fabiák állítólag a korábbi alapmodellekkel azonos áron kerülnek forgalomba. Az új modellváltozatról a jövő hét folyamán bővebben is beszámolunk.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.