Új luxusmodellek Dél-Koreából

2002.08.26. 14:06

 
   
   

A Hyundai és a Kia két új nagykocsit készít, amelyeket a hírek szerint Európában is forgalmaznának. A két modell a hírek szerint azonos alapokon nyugszik, a különbséget elsősorban az eltérő karosszériaforma jelenti majd. A kémfotók tanúsága szerint a Kia típusa konzervatívabb megjelenésű lesz, míg a Hyundai új nagykocsiján a Jaguar S-type-ra emlékeztető formai jegyekkel igyekszik meghódítani a vásárlókat.

 
   
   

A két autó motorválasztéka is eltér majd egymástól: a Kia 3 és 3,5 literes V6-osokkal érkezik, amelyek 210 és 240 lóerőt lesznek képesek leadni, míg a Hyundai csúcsmodell 2,5 illetve 3,5 literes hathengeresei 160 és 225 lóerőt képesek mozgósítani. Az autóknak valószínűleg lesz dízelmotoros változata is, amelybe a Mercedes valamelyik CDI motorja kerülhet.

 
   
   

A hírek szerint mindkét modell igényesen kivitelezett, tágas belső teret kínál majd, amelyekben a bőr és a fa dominál majd. Az európai bemutató mindkét autó esetében 2003 elejére, várhatóan a Genfi Autószalonra esik majd, bár előfordulhat, hogy valamelyik típust már Detroitban leleplezik.