Toyota-Nissan hibrid-együttműködés

2002.09.02. 14:24

 
   
   

A két japán gyártó megegyezése szerint a jövőben közösen fejlesztik hibridhajtású modelljeiket. Az együttműködés hosszú távra szól, és elsődleges célja a hibridhajtású járművek elterjesztése világszerte. Jelenleg a Toyota az egyik legnagyobb hibridautó-gyártó a világon; Japánban négy különféle modellt forgalmaznak benzin-elektromos hajtásrendszerrel, de a Nissan is régóta foglalkozik a témával. Az első években a két cég megosztja egymással fejlesztési eredményeit, és - elsősorban a Toyota jelenlegi megoldásait felhasználva - közös alapokra helyezik a következő generációs hibrid-modellek hajtóműveit. Az első modellek a Nissan kínálatában 2006-ra várhatók, amelyekkel elsősorban az amerikai piacon szeretnének pozitív eredményeket elérni. A távlati cél évi 100.000 autó eladása 2011-ben. Az együttműködés mindkét cégnek nagyon hasznos lehet, a Toyota ugyanis ily módon csökkentheti a hibridhajtás továbbfejlesztésére fordított költségeit, míg a Nissan a legmodernebb hajtásrendszerhez juthat hozzá, szintén a teljes fejlesztési költség töredékéért.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.