Ford: vége a TH!NK kalandnak

2002.09.03. 10:48

 
   
   

Három év és 123 millió dollár után a Ford leállítja az elektromos járművek gyártásával foglalkozó üzletág működését. A Ford három éve bajlódott a TH!NK-kel, ám úgy tűnik, az embereknek még mindig nincs elég türelmük a tisztán elektromos üzemű autók hibáinak elviseléséhez: a City kisautóból, amely csaknem három éve van piacon, a tervezett évi 5.000 darab helyett összesen 1.050 készült, de az olcsóbb Neighborhood modellből is csak 4.700 példányt gyártottak. Ráadásul a Ford állítólag minden autón csaknem 8.000 dollárt vesztett, ami hosszú távon hatalmas veszteségeket jelenthetett volna. A TH!NK a norvég Pivco Industriesből alakult ki, miután a Ford felvásárolta 1999-ben. A cég szóvivője szerint a TH!NK megszüntetésével felszabaduló forrásokat más környezetbarát fejlesztésekre - többek közt üzemanyagcellás és hibridhajtású típusok sorozatéretté tételére - fordítják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.