Gyári dízel-tuning az MG-Rovernél

2002.09.05. 11:46

 
   
   

A legújabb XPower tuning-csomag az MG ZT és a Rover 75 dízelmotorjaiba építhető be. A kétliteres közös nyomócsöves CDTi motor teljesítménye az átalakítások nyomán 116-ról 131 lóerőre nő, míg a legnagyobb forgatónyomaték értéke 260-ról 300 Nm-re emelkedik. A plusz lóerők érezhetően javítják az autók menetdinamikáját: a gyári mérések szerint egy másodperccel csökkent az autók gyorsulási ideje 0-ról 100 km/h-ra. még látványosabb a javulás a rugalmassági mérésekben: állandó 80 km/h sebességről 112 km/h-ra negyedik fokozatban 1,1, ötödikben 1,8 másodperccel gyorsulnak jobban az áralakított modellek. Sajnos a nagyobb teljesítmény egyelőre csak az átalakító készlet segítségével érhető el, ráadásul egyelőre arról sincs tudomásunk, hogy Nagy-Britannián kívül bárhol elérhető lenne a teljesítménynövelés. A készlet beépítése egyébként az autó árához képest viszonylag olcsó, mindössze 490 fontba, azaz átszámítva kevesebb mint 190.000 forintba kerül, így valószínűleg igen népszerű lesz a dízelmotoros Rover és MG tulajdonosok közt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.