Elkészült az első Rolls-Royce Goodwoodban

2002.09.06. 12:42

 
   
   

Az eseménnyel kapcsolatosan jelent meg a BMW első hivatalos sajtóközleménye a cégcsoport új csúcsmárkájával kapcsolatban. A hírhez természetesen nem kapcsolódik kép, és az autóról sem közöl konkrét adatokat, hiszen december 31-ig a Rolls-Royce márka még a VW tulajdona, de érezhető, hogy a BMW igyekszik fenntartani az érdeklődést az új luxusmodell iránt.

Ennek érdekében az autó néhány, korábban már kiszivárogtatott tulajdonságáról tesznek említést, így most már bizonyos, hogy alapjait egy alumínium elemekből összeállított térrács adja, a motortérben pedig egy nagy teljesítményű V12-es dolgozik. A gyártástechnológiáról is elárultak néhány részletet, többek közt kiderült, hogy az autókat számítógép-vezérelt festőrendszer fényezi környezetbarát víz-bázisú festékek felhasználásával, és hogy az autót nagyrészt kézi munkával szerelik össze. Goodwoodban jelenleg kb. 250 alkalmazottat foglalkoztatnak, akik közül több mint 100 fő az autók összeszerelését végző munkás, akikhez a gyártás felfutásával párhuzamosan további 100 fő csatlakozik majd.

Tony Gott, a Project Rolls-Royce igazgatója szerint az első autó elkészültével új fejezet nyílik a márka történetében, amely megerősíti majd a Rolls-Royce márka vezető szerepét a világ luxusautó-gyártói között.