Új Audi S4 a láthatáron

2002.09.17. 15:58

 
   
   

Az A8-as 4,2 literes V8-as motorjának erősebb változatával kerül forgalomba az új sportos Audi. A kombiként és limuzinként egyaránt létező S4-es motorházában megbújó egység 344 lóerős, azaz 9-el erősebb, mint az A8-asban, legnagyobb nyomatéka pedig 410 Nm 3.500-as percenkénti főtengely-fordulatszámon. A gyári adatok szerint a legkisebb családi Audi ezzel a motorral 5,6 másodperc alatt katapultál álló helyzetből 100 km/h sebességre, és a 200-as tempó eléréséhez sem kell több 20,6 másodpercnél. Természetesen az autó végsebességét a luxusautó-gyártók íratlan egyezménye szerint 250 km/h-ban limitálja az elektronika.

 
   
   

Az autó hajtáslánca Audis szokás szerint a jól bevált Quattro négykerékhajtással és hatsebességes váltóval válik teljessé. A nagy teljesítményhez természetesen feszesebb futómű, erősebb fékek, 18 hüvelykes felnikre szerelt alacsony profilú gumiabroncsok és számos elektronikus segédeszköz társul.

 
   
   

Mindebből első pillantásra csupán a nagyobb légbeömlő nyílások, a nagyméretű könnyűfém keréktárcsák, és két nagy kipufogócső látszik, míg belül az elektromosan állítható sportülések és néhány visszafogott fém díszítőelem árulkodik. A báránybőrbe bújtatott fenevad jövő tavasszal kerül forgalomba nagyjából 52.000 eurós, azaz átszámítva 12,7 millió forintos áron.