Toyota visszahívás

2002.10.02. 13:55

 
   
   

Több mint 780.000 kisautót hív vissza a Toyota a fékcső lehetséges törése miatt. Az autó közül 421.000-et Japánban adtak el, a maradék 360.000 viszont más tengeren piacokon, így Európában, Amerikában, és egyes távol-keleti országokban talált gazdára. Az autók mind a Yaris - Japánban Vitz - padlólemezére épülnek, és 2000 októbere és 2001 áprilisa között kerültek forgalomba. A probléma elsősorban a hideg éghajlatú országokban jelentkezhet, mivel az egyik fékcső nagy hidegben, illetve magas hóban való haladáskor, több egymást követő fékezés hatására hajlamos eltörni. Az autó ettől még fékezhető marad a két fékkör miatt, de a hiba csökkenti a fékhatást és rontja az autók irányíthatóságát. A Toyota szóvivője elmondta, hogy tudomásuk szerint eddig nem fordult elő olyan baleset, amely ennek a hibának lenne tulajdonítható. A visszahívás részleteit később közli a gyártó.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.