305 lóerős Saab 95 Aero

2002.10.03. 13:42

 
   
   

Svédország, Németország, Svájc és az Egyesült Királyság Saab kereskedőinél mától kaphatóak a Hirsch-tuning által készített Saab 9 5 Aero kiegészítő csomagok. A 9 5 Aero turbóhoz készített pakkok a közeljövőben Európa több országában is forgalmazásra kerülnek, amint további Saab-kereskedésekben is megnyitják a "Saab Performance by Hirsch" központokat.
Az első csomag a motoron és az intercooleren végzett változtatások, egy új egycsövű sportkipufogó felszerelése, és a Trionic motorvezérlő-elektronika átprogramozásán keresztül 280 lóerőre növeli az Aero teljesítményét, míg a nyomaték majdnem 400 Nm-re ugrik föl. Ezzel a teljesítménnyel a kéziváltós változat 6,5 másodperc alatt éri el a 100-as tempót, a száguldásnak 250 km/h-nál szab gátat az elektronika.
A kettes csomag 305 lóerőre emeli a teljesítményt, és az átalakítások is átfogóbbak. Itt már kezelésbe veszik a turbófeltöltőt is, duplacsövű a kipufogó, és 10 mm-rel lejjebb ül az autó, a felfüggesztés átalakítása miatt. A 18-as könnyűfém felnik mögé elöl megnövelt méretű féktárcsákat szerelnek föl, és a csomag tartalmaz egy teljes aerodinamikai szettet, új első és hátsó spoilerekkel, oldalsó köténnyel, megváltoztatott hűtőráccsal és integrált lökhárítóval. A 305 lóerős autó maximális nyomatéka 420 Nm-re nőtt. Ezt a teljesítményt az első kerekeken át az útra vinni igen komoly feladat, így a Hirsch Aero még keményebb kezeket igényel, mint az egyébként is embert és gumit próbáló alap Aero.