Új nevet kap a Fiat Stilo kombi

2002.10.04. 12:32

 
   
   

Az utolsó pillanatban változik a Fiat új kombi modelljének elnevezése. A Párizsban Stilo SW néven bemutatott típus Stilo MP néven kerül forgalomba. Az MP a "multi-purpose", azaz "többcélú" kifejezés rövidítése. Az egyértelműbb SW (station wagon, a kombi karosszéria-forma angol megnevezése) állítólag azért nem felelt meg, mert a Peugeot ezen a néven kínálja a 307 kombi üvegtetős változatát. A Fiat szóvivője szerint azonban csak arról van szó, hogy az SW munkanévként szerepelt, és már korábban is az MP rövidítést szánták a típus végleges változatának, mivel a "többcélú" jobban kifejezi az autó lényegét. A Peugeot részéről szintén tagadták, hogy az SW körül vita alakult volna ki a két cég között. Az egészben csak az a furcsa, hogy az átnevezést miért nem a Párizsi Autószalon előtt ejtették meg, hiszen akkor senkinek sem tűnt volna fel a változás...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.