Fabia RS tanulmány kombi alapon

2002.10.04. 13:27

 
   
   

Még Párizsban állított ki egy tanulmányautót a Skoda, amely kombi létére igen mutatós kis GTi-nek látszik. Az autó egyelőre csak formatanulmány, így sem a lehetséges sorozatgyártásról, sem a műszaki paraméterekről nem adott ki információkat a gyártó. A Fabia RS külsején a megszokott tuningfogásokat alkalmazták: a látványt a 17 hüvelykes alufelnik, a kidomborított sárvédőívek és az átdolgozott első lökhárítók teszik kellőképpen agresszívvé, és persze a hátsó ablak tetején elhelyezett kis szárnyacska sem maradhatott ki.

 
   
   

Belülről jóval izgalmasabb az autó: a műszerfalat teljesen átdolgozták, a szokásos sötétszürke alapra ezüst és fehér elemek kerültek. A legérdekesebb a vezető műszercsoportja, amelynek középpontjában egy nagy analóg fordulatszámmérő helyezkedik el, a sebességet pedig ennek a közepén egy kis digitális kijelző mutatja. A sötétszürke-fehér és sötétszürke-ezüst színek uralkodnak az utastér többi részén, így a kormányon, a váltón és az ülések kárpitozásán is.

 
   
   

A kis sportkombi azonnal beindította a spekulációkat: egyesek tudni vélik, hogy a motorházba a VW FSI motorjainak 130 vagy 150 lóerős változata kerülhet, míg mások a Győrben gyártott 1,8 literes turbómotor egyik változatát várják a Fabia RS szériaváltozatába, már ha egyáltalán lesz ilyen.