Megjelent az új Nissan Cube

2002.10.10. 13:32

 
   
   

A különleges, dobozforma kis egyterű a Chappo tanulmányautó legtöbb elvetemült megoldását örökölte. A Cube eddig egy viszonylag unalmas külsejű kisautó neve volt, mostantól azonban más lesz a helyzet. Az új Cube leegyszerűsített kockaformáját a lekerekített, aszimmetrikusan elhelyezett oldalablakok törik meg, így az összhatás több mint szokatlan.

 
   
   

A Micra méretű mini egyterű belülről meglehetősen tágas, bár a műszerfal 70-es évekbeli kisrádiókat idéző formatervét leszámítva az összkép jóval visszafogottabb, mint kívülről. Az újdonságok itt nagyjából véget is érnek, a Chappo műszakilag szinte egy az egyben azonos a Micrával. A Japánban bemutatott változatot egyféle, 1,4 literes 98 lóerős motorral szállítják, amelyhez kétféle váltó rendelhető: vagy egy hatfokozatúként is használható fokozatmentes egységgel, vagy egy hagyományos négysebességes automatával.

 
   
   

Emellett a Cube megkapta a Nissan elektromos négykerék-hajtását is. A szögletes kis egyterűt a hírek szerint nem csak a japán piacra szánják: egy éven belül várható az európai változat, amely az Opel Meriva és a Ford Fusion életét lesz hivatott megkeseríteni.