Új Audi A6 2004-re

2002.10.14. 14:13

 
   
   

A fantomképeken állítólag az új felső középkategóriás Audi látható, amely az A8-ashoz hasonlóan eltávolodik a lassan kissé unalmassá váló egyen-arculattól. A képeken az új hűtőmaszk a legfeltűnőbb: a lökhárítóba is áthúzódó nagy hűtőrács a II. Világháború előtti Auto Union versenyautókat idéziM, amelyek szintén a négykarikás emblémát viselik. A meredekebben emelkedő övvonal és az új lámpatestek az A8-as stílusát idézik, és persze a kerekek is nagyobbak a rajzokon, ahogy ez az Audi újabb modelljeinél már szokásos.

 
   
   

Ami a műszaki részleteket illeti, inkább csak pletykákra támaszkodhatunk: a hírek szerint az RS6 csúcsmodellbe egy 500 lóerős V10-es motor kerülhet, és a V6-os dízelmotorok is erősebbek lesznek: a legnagyobb teljesítményt a 3 literes változat adja majd le, ez a becslések szerint akár 220 lóerős is lehet.

Az A6-os mellett más hasonló méretű újdonságokról is hallani. Egyesek szerint az A6 és az A8 között elférne még egy modell, amely így az A7 nevet kapná, emellett állítólag készülőben van egy kupé modell is, az Audi terepjáró modelljének fejlesztésénak tényét pedig már hivatalos forrásból is megerősítették.