Invicta S1: újabb brit sportkocsi a láthatáron

2002.10.21. 14:24

 
   
   

Lassan megszokhatjuk, hogy Birminghamben időről időre megjelenik valamelyik ismeretlen gyártó egy-egy csodálatos kupéval vagy roadsterrel. A meglepetés idén sem marad el: az Invicta S1 névre keresztelt látványos sportkocsival bővül a brit álomautók köre. Az Invicta név nem ismeretlen a vérbeli angolautó-rajongók előtt, hiszen ezen a néven készültek már sportkocsik 1925 és 1949 között, de azóta a márkáról semmit sem lehetett hallani egészen a mai napig.

A patinás név mostantól egy klasszikus arányú orrmotoros kupét takar, amelyben a Ford 4,6 literes 320 lóerős V8-asa dolgozik. Az S1 egyedülálló a maga nemében: az acélcsövekből hegesztett vázszerkezetre egy darabból készült szénszálas karosszéria kerül, amely teherviselő elemként jelentősen növeli az autó merevségét. Az ötsebességes manuális váltóval és önzáró differenciálművel érkező Invicta S1 meggyőző menetteljesítményekre képes, többek közt 5 másodperc alatt gyorsul 100 km/h sebességre, de ami még ennél is fontosabb, sok hasonló sportkocsival ellentétben a gyártó szerint a köznapi forgalomban is igen jól használható a tágas és kényelmes utastérnek, a nagyméretű csomagtartónak és a 100 literes üzemanyagtartálynak köszönhetően.

Az új luxuskupé persze nem lesz olcsó, a 69.900 fontos, azaz átszámítva több mint 26 millió forintos ár azonban már tartalmazza a műholdas navigációs rendszert, a klímaberendezést, a központi zárat, a fűtött első és hátsó ablakokat, valamint az elektromos ablakemelőket. Persze ez csak az alapfelszereltség, ezen felül némi felárért automataváltó, és számos egyéb apróság is rendelhető lesz az autóba.