Pótkerékmentes jövő a BMW-nél

2002.10.21. 15:16

 
   
   

A német gyártó lassanként minden típusát defektmentes abroncsokkal látja el. Az első pótkerék nélküli típus a nemrég bemutatott Z4 roadster lesz, amelyben nem is képeztek ki helyet a pótkerék számára. A BMW már megállapodott a Michelinnel és a Bridgestone-nal az új defektmentes abroncsok szállításáról. A cég vezetése elsősorvban azzal indokolja a döntést, hogy így jelentős tér szabadulhat fel az autók csomagtartójában. A váltás azonban nem lesz feltétlenül zökkenőmentes: a jelenlegi defektmentes abroncsok ugyanis még nehezebbek és merevebbek, mint hagyományos társaik, így kedvezőtlenül befolyásolják az autók menettulajdonságait. Remélhetőleg a következő generációnál már megszűnik ez a probléma, és a vásárlók észre sem veszik majd a váltást...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.