TVR újdonságok Birminghamben

2002.10.24. 14:17

 
   
   

Két új sportkocsit is leleplezett az apró brit gyártó. Az előzetes híresztelésekkel szemben a kisebbik modell, a T350-es nem egyszerűen a Tamora roadster tetővel ellátott változata, bár a műszaki alapok közösek. A T350 formai szempontból teljesen új típus, amelyet az autó végéig érő lendületes tetővonal, a csaknem teljesen zárt orr-rész, az új, bura alá bújtatott első lámpacsoport és az egyedi hátsórész tesz önálló egyéniséggé. A TVR szerint kialakítása igen alacsony légellenállást és kiálló szárnyak nélkül is megfelelő leszorítóerőt eredményez.

 
   
   

Az autót két változatban mutatták be: a T350C zárt kupé, míg a T350T targatetővel készül majd. Az autót egyébként ugyanaz a 350 lóerős soros hathengeres motor hajtja, mint a Tamorát, de a menetteljesítményei a kisebb súlynak és az áramvonalasabb kialakításnak köszönhetően állítólag jobbak, mint a roadster értékei. Sajnos konkrét adatokat egyelőre nem közöltek, de a Tamora 275 km/h-s végsebessége és 4,4 másodperces 0-ról 100-ra gyorsulása jó alap a találgatásra.

 
   
   

A másik újdonság a T440R jelzésű csúcsmodell, amelyet korábban Tuscan R néven ismert a szaksajtó. Az autóba, amely külsejében a Tuscan modellek némiképp átdolgozott változata, szintén egy soros hathengeres Speed Six motor került, de ezúttal 4,2 literes lökettérfogattal és 440 lóerős teljesítménnyel. A motorhoz szekvenciálisan kapcsolható hatsebességes váltó csatlakozik, amely a TVR saját fejlesztése. A típus menetteljesítményei félelmetesek: végsebessége megközelíti a 350 km/h-t, és 4 másodpercen belül képes elérni a 100 km/h-t.