Új lámpagyár Gyöngyösön

2002.10.25. 12:43

 
   
   

A japán székhelyű Stanley Electric Co. Ltd. 2,3 milliárd forintos beruházása nyomán, évente 300 ezer személygépkocsi lámpagarnitúrát előállító gyár kezdte meg működését Gyöngyösön - jelentette be Kitano Takanori, a Stanley Group elnöke, csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Az üzleti terv szerint az egyelőre 30 dolgozót foglalkoztató, a világcég első európai üzemeként működő Stanley Electric Hungary Kft. árbevétele 2003-ban eléri a 2 milliárd forintot - tette hozzá Kitano Takanori.
Elmondta, hogy az autóipari-világítástechnikai, illetve elektronikai termékeket gyártó cég választása a munkaerő jó minősége, illetve az infrastruktúra és a logisztikai szolgáltatások megfelelő színvonala miatt esett Magyarországra, illetve Gyöngyösre.
A Széchenyi-terv keretében 100 millió forintos állami támogatásban is részesültek, illetve Gyöngyös városa három évre mentesítette a vállalkozást az iparűzési adó megfizetése alól. További terveiket ismertetve közölte, hogy 2005 után már egymillió lámpagarnitúrát kívánnak gyártani évente, amelyhez szükség lesz a 40 ezer négyzetméter alapterületű üzemcsarnok és a dolgozói létszám bővítésére.
Az anyacég egyébként világszerte 14 országban rendelkezik termelő kapacitással. A csoport éves árbevétele az elmúlt évben 199,42 milliárd jen volt, 6,115 milliárd jen adózott nyereség mellett. A társaság mintegy 8.500 embert foglalkoztat világszerte.