Bemutatkozik az új Mitsubishi Colt

2002.11.11. 16:43

 
   
   

Japánban a mai napon mutatták be az új Colt szériaváltozatát. Az ötajtós autó formai szempontból ugyan emlékeztet a tavaly bemutatott CZ2 tanulmányra, de jóval kevésbé sportos, sokkal inkább egy apró buszlimuzinra emlékeztet. A Colton már a Mitsubishi új formanyelvét tanulmányozhatjuk, amely egyszerű, lágy, de ugyanakkor dinamikus vonalakra épít. Az autót Japánban kétfele változó szelepvezérlésű motorral hozzák forgalomba. A kisebbik 1,3 literes 90 lovas, a nagyobbik pedig 1,5 literes és 98 lóerőt képes leadni.

 
   
   

Egyéb adatokat egyelőre nem közöltek, de mindkét motor megfelel a japánban érvényes legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak. A japán változatokba kizárólag az INVECS-III jelzésű tanulékony automataváltót szerelik. Az európai változatba valószínűleg hagyományos kézi váltót is szerelnek majd, és egy dízelmotoros változat megjelenése is várható.

Érdekes ötlet, hogy az új Coltot egyféle alapfelszereltséggel lehet kapni, így az összes egyéni igényt extrafelszerelésként rendelheti meg a vásárló, ami nagyobb szabadságot jelent a vásárlónak, de ugyanakkor valószínűleg nagyobb költséget is.

 
   
   

Az autó japánban november 16-ától lesz megvásárolható átszámítva valamivel több mint kétmillió forintos áron, míg egy átlagosan felszerelt modellváltozat kb. 2,5 millió forintnak megfelelő jenért lesz elérhető. A típus a hírek szerint 2003 végén mutatkozik be Európában, gyártása és forgalmazása pedig 2004-ben kezdődik az azonos műszaki alapokon nyugvó, de formájában és felszereltségében jelentős eltéréseket mutató négyüléses Smarttal együtt a Mitsubishi hollandiai üzemében.