Megújul az Opel Zafira

2002.11.14. 12:15

 
   
   

Kisebb modellfrissítést hajtottak végre a sikeres hétüléses buszlimuzinon. A korábbi formájában is igen kelendő Zafirát a kötelező gyakorlatok - az orr és a hátsó lámpák átalakítása - mellett a típus sikereinek zálogaként számon tartott Flex7 ülésrendszer tökéletesítésével igyekeztek még vonzóbbá tenni az Opel mérnökei. Az autó külsőre nem sokat változott, mindössze az Omegát idéző, középen vízszintes krómcsíkkal felosztott, krómkeretes, gömbölydedebben lekerekített hűtőrács és az új, fehér irányjelzővel felszerelt hátsó lámpatestek különböztetik meg a korábbi változattól.

 
   
   

Belül is hasonlóan jelképes a változtatás: új burkolatokat fejlesztettek ki a középkonzol számára, és ezentúl az első ülések között kartámaszt is találunk. A legfontosabb változtatásokat azonban az ülésrendszernél alkalmazták: a középső üléssör ezen túl 40:20:40 arányban dönthető, ahol a középső szekció lehajtva pohártartót és tároló rekeszt tartalmazó kartámaszként használható. Emellett már középen is hárompontos biztonsági övet találunk és a két szélső ülésen ISOFIX bekötési pontokat is elhelyeztek a gyermekülések számára. Az elöl utazók számára a hosszabb úton mozgatható ülések jelentenek további beállítási lehetőségeke.

 
   
   

A típus műszakilag szinte semmit nem változott, mindössze az OPC sportváltozat motorja lett 8 lóerővel izmosabb, így most kereken kétszáz paci ficánkol a motorháztető alatt. Emellett a 2,2 literes dízelmotoros változat már sportos felszereltséggel is megrendelhető, ami ültetett sportfutóművet, sportosabb lökhárítókat és 17 hüvelykes könnyűfém felniket jelent.