Mit vezetne Jézus?

2002.11.14. 17:32

 
   
   

A címben szereplő szlogent vallásos amerikai környezetvédők vetik be a nagy fogyasztású autók ellen. A kampány, amely televíziós reklámként bukkan fel Amerika-szerte, a terepjárók, kisbuszok és kisteherautók divatját próbálja meg visszaszorítani, mondván, hogy maga Jézus Krisztus sem ülne ilyen autóba, ha manapság érkezne a földre megváltani az Emberiséget. A jelenséget egyébként nem csak a reklámhadjáratot támogató Evangelical Enviromental Network figyeli rosszalló tekintettel. Az amerikai kormány is alacsonyabb fogyasztású autók gyártására illetve vásárlására buzdít, ám az erőfeszítések egyelőre nem sokat használnak: az Egyesült Államokban jelenleg futó autópark átlagfogyasztása az elmúlt években folyamatosan növekszik, jelenleg éppen 13,6 liter 100 km-re.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.