A leggyorsabb Honda Civic

2002.11.14. 15:54

 
   
   

A Honda a SEMA Show-n állította ki a képen látható Civicet, amellyel jövőre állnak rajthoz az NHRA Pro Drag gyorsulási versenyeken. Az már első pillantásra sejthető, hogy az autónak a karosszéria formáján kívül nincs sok köze a Honda kompakt modelljéhez. Ahogy azt az óriási hátsó kerekek is jelzik, a versenygép hátsókerék-hajtású, és nem a Civic kis négyhengeres motorját találjuk benne. A megfelelő teljesítményt az NSX 3,2 literes V6-osának speciálisan átalakított változata biztosítja, amely a turbófeltöltő és a Motec gyártmányú elektronika segítségével rövid ideig több mint ezer lóerőt képes leadni. Az autó menetteljesítményeiről egyelőre nem közöltek adatokat, de az sokat elárul, hogy a pilóta, Adam Sarutawari egy hasonló mechanikájú NSX alapú géppel korábban 7,4 másodperc alatt gyorsult 288 km/h sebességre, és a Civiccel valószínűleg képes lesz még jobb időket menni...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.