Jön az Astra GSi!

2002.11.15. 13:21

 
   
   

Elkészül a Kadett GSi hangulatát újrateremtő modell az Opelnél, a háromajtós Astrán alapuló, 240 km/h-s sebességre képes Astra GSi. Az autót a Coupé Turbóból már ismerős 200 lovas kétliteres turbómotor hajtja, ami a közölt adatok alapján hét másodperc alatti gyorsulást biztosít. A nagy teljesítmény kihasználhatóságához elkerülhetetlen volt a karosszéria átalakítása: lejjebb ültették az autó orrát, keményebb lengéscsillapítók és szélesebb kerekek felszerelésével javítottak a menetstabilitáson.
Az autó kívülről is jól elkülönül a modellsorozat egyéb tagjaitól. Jelentős méretű hátsó szárnya, a könnyűfém felnik, nagyobb légbeömlők, mélyre húzott szoknyák, az egyedi GSi hűtőrács, krómozott kipufogóvég és a sötétített hátsó lámpabura árulkodnak arról, hogy nem egy hagyományos Astrával állunk szemben. A belső térben a részlegesen bőrborítású Recaro ülések, sportkormány, alumínium váltógomb és krómgyűrűs, fehér számlapos műszerek árasztanak sportos hangulatot.
A vad jelleg ellenére az autó egyáltalán nem lett puritán, mivel a légkondi, a tempomat, az elektromos ablakok és tükrök, a távirányítású központi zár és a négy légzsák az alapfelszereltség része.