Hivatalos Nissan csapat 2003-ban a Dakaron

2002.11.15. 15:12

 
   
   

A Nissan bejelentette, hogy jövőre első alkalommal indít hivatalos csapatot egy Nissan Pickup volánja mögött. A Nissan komolyan veszi a Párizs-Dakaron való részvételt, így bejelentették, hogy mostantól 2006-ig szeretnének minden versenyen elindulni. A csapat elsőszámú pilótája Ari Vatanen, segítői pedig nem kisebb nevek, mint Giniel de Villiers és az 1997-es győztes, Kenjiro Shinozuka.
Múlt héten egy párizsi sajtótájékoztatón fellebbentették a fátylat a versenyutóról is. A Nissan Rally Raid Team a Nissan Pickup versenyváltozatát viszi a dűnék közé, a Group 2 Super Production Cars kategóriában.
A csapat menedzsere Alec Poole, a Nissan európai motorsport igazgatója és korábbi brit túraautó bajnok, a vezetőmérnök pedig az ex-raliversenyző Glyn Hall, aki az elmúlt három évben folyamatosan a Rally Raid csapatnak fejlesztett.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.