A Mégane lett az Év Autója

2002.11.19. 11:31

 
   
   

A fura külsejű francia modell a Mazda6-tal szoros versenyben szerezte meg a 2003-as Év Autója címet. A francia újdonság 322 pontot kapott a nemzetközi zsűritől, a második helyezett Mazda6 pedig 302 ponttal lett második, ami igen kiegyenlített küzdelmet mutat. A többi jelölt típus jókora hátránnyal került ki a versenyből: a Citroën C3 214, a Honda Jazz 167, a Ford Fiesta 161, az Opel/Vauxhall Vectra 151 , a Mercedes E-osztály pedig 133 pontot kapott. Érdekes adat, hogy a Mazda6-ot az 58 zsűritagból 30-an jelölték az első két hely valamelyikére.

 
   
   

A szoros verseny magyarázata lehet, hogy számos zsűritagot elriasztott a Mégane fura formája, bár a jelek szerint a típus egyéb jó tulajdonságai sok európai újságírót így is meggyőztek. Így már csak az a kérdés, hogy a vásárlók is hasonlóan pozitívan vélekednek-e a franciák formabontó reménységéről.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.