Elkészült a Ford GT első szériapéldánya

2002.11.21. 12:28

 
   
   

Rekordidő alatt, a tanulmányautó után alig tíz hónappal, és a gyártás jóváhagyása után hat hónappal elkészült a Ford szupersportkocsi első példánya. Az autó paraméterei nagyrészt megegyeznek a prototípuséival, vagy ha mégsem, azt a Ford egyelőre nem kötötte az orrunkra, azt azonban elárulták, hogy hol folyik majd a szériagyártás. Erre a célra a cég Wixom összeszerelő üzemét választották, ahol a Thunderbird és a Lincoln LS modellek is készülnek, a GT40 reinkarnációja azonban nem ezekkel egy szerelőszalagon készül majd, hanem egy különleges részlegben, ahol eddig a cég tanulmányautóinak készítése folyt. Annyit azért megtudtunk a szériamodell leleplezése kapcsán, hogy az 1.000 példányban épülő GT-hez gyári tuning-alkatrészeket is kínál majd a Ford, amelyekkel a középre épített V8-as 500 lóerő körüli teljesítménye tovább növelhető.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.