Ötcsillagos a Saab új 93-asa

2002.11.26. 13:13

 
   
   

Újabb taggal gyarapodott az EuroNCAP ötcsillagosainak tábora, amely eddig mindössze két tagot számlált. Az autó az oldalütközési tesztet 100%-os eredménnyel teljesítette, míg a félfrontális ütközésnél 81 %-ot ért el, ami elsősorban a vezető mellkasára ható viszonylag nagy erőknek köszönhető. A 9 3-as utascellája mindvégig egyben maradt és a biztonsági eszközök hatásosan védték az utasok testi épségét, beleértve a gyermekülésben helyet foglaló kisgyermekeket is. Sajnos némileg rontja az összképet, hogy a gázolásos tesztnél az autó mindössze 19%-ot ért el, ami az adható négyből mindössze egyetlen csillagot jelent. Ez az eredmény elsősorban a merev motorháztetőnek köszönhető. Ennek ellenére a Saab 9 3-asról méltán állítható, hogy kategóriájában, sőt, talán az összes eddig vizsgált autó közül az egyik legbiztonságosabb, bár ezt el is várhattuk egy olyan márkától, amely a biztonságos autózás egyik élharcosának vallja magát.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.