666, a papok száma

2002.11.28. 18:35

 
   
   

Egy manchesteri lelkész, Gary Gotham és szintén az Úr szolgálatában dolgozó felesége, Carole a 666-os számot választották új rendszámtáblájuk megvásárlásakor. Elmondásuk szerint stockporti gyülekezetük szórakoztatására választották a sátán számát tartalmazó R666 REV (reverend=tiszteletes) feliratú táblát, melyért 250 angol fontot fizettek.
Az atya a következőket mesélte a kiválasztásról: "Mindenképpen egyedi rendszámot szerettem volna. Kitört belőlem a röhögés, mikor a DVLA-nál (angol rendszámügyi hatóság) megemlítették a 666-os rendszámokat. Alig akarták odaadni, egyre csak azt hajtogatták, hogy ez a sátán száma. Csak akkor engedtek, amikor felfedtem előttük kilétemet."
"Ezek a rendszámok viccesek, és szeretnénk velük jókedvű pillanatokat okozni az embereknek. Nem vagyunk szentségtörők, keményen dolgozunk a közösségért, és ezzel a lépéssel legfeljebb templomunk hírnevét növeltük egy kicsit."
A The Sun szerint a pár számára a jövőben érdekes lehet a 007BISH rendszám is (bishop=püspök), de annak az ára már 11.000 font lesz.