BMW 760 Li Yachtline: a partra vetett luxushajó?

2002.12.03. 15:25

 
   
   

Az egyéni igények kielégítésére szakosodott BMW Individual készítette a Yachtline tanulmányt, amely egy luxushajó kényelmét, erejét és utánozhatatlan stílusát próbálja elhozni a tengertől távol élő gazdagok számára. A hosszú limuzinon kívül alig látszik a változás, mindössze a 20 hüvelykes felnik és a speciálisan ehhez a modellhez kikevert színárnyalat lehet árulkodó. A műszaki részletek szintén megfelelőnek találtattak: igaz ami igaz, a legtöbb luxushajó is megirigyelheti a BMW új V12-esében rejlő 445 lóerőnyi őserőt.

 
   
   

Az autóba beszállva azonban olyasmi tárul elénk, ami a legdrágább luxusautókban sem szokás: csaknem mindent csodálatosan megmunkált jávor és mahagóni borít, a kárpitozás pedig kivétel nélkül finom pezsgőszínű bőrből van. A padlót stilizált iránytűk díszítik, a kormány pedig kétszínű bőrből készült. A felszerelési listát meglehetősen szokatlan tételek tarkítják: az autóhoz rendelhető viharlámpa, a visszapillantó tükörbe integrált iránytű, szivartartó és hűtőláda is, és mindez persze az autóhoz illő stílusban.

 
   
   

Ha pedig meguntuk volna a klasszikus hajó-hangulatot, bekapcsolhatjuk a DVD lejátszót, és nézhetjük a filmet az első fejtámlákba épített színes képernyőkön. A végére pedig egy jó hír azoknak, akiknek tetszik a BMW Individual szárazföldi luxushajója: a Yachtline modellek 2003-tól megrendelhetőek lesznek a BMW márkakereskedőknél.