A Seat visszatér az autósportba

2002.12.16. 12:48

 
   
   

Két év kihagyás után túrakocsi-versenyeken találkozhatunk újra a spanyol márkával. A Seat Sport ezúttal a Toledót választotta az új versenyautó alapjául, amellyel a Túrakocsi EB-n (ETCC) vesz részt a gyári csapat. A teljes egészében a Seat Sport által kifejlesztett versenygépben egy kétliteres 260 lóerős szívómotor dolgozik majd, amely hatsebességes szekvenciális kapcsolású váltón keresztül hajtja meg az első kerekeket. Az autó össztömege 1.140 kg. A két gyári Toledót a 32 éves tapasztalt spanyol versenyző, Jordi Gene és a 20 éves német Frank Diefenbacher terelgeti majd a 2003-as szezonban. A Seat korábban a Rali VB-n vett részt, ahol az Ibiza versenyváltozata bajnoki címet is szerzett az F2 kategóriában, de a Cordoba WRC sikertelensége után a 2000-es szezon végén a spanyolok visszavonultak a versenyzéstől annak ellenére, hogy már készen volt a Leon alapú új versenyautó.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.