Ford Taurus Mazda alapon?

2002.12.16. 15:15

 
   
    A jelenlegi Taurus nem képes versenyre kelni a japán konkurenciával

A Dow Jones hírei szerint a Ford egykori amerikai sikermodelljét egy Mazda 6 alapú típus válthatja fel. Az elsőkerék-hajtású Taurus az 1980-as évek végén az Egesült Államok legnépszerűbb családi autója volt, ám a legutóbbi modellfrissítés óta a szerencsétlen formaterv és az elöregedett műszaki tartalom miatt a típust elsősorban flottamegrendelők vásárolják, a kategóriát pedig a Toyota Camry és a Honda Accord uralja. A megoldás a hírek szerint a 2005 környékén bemutatkozó utódmodell lehet, amelyet már a Mazda 6 padlólemezére építenek, és amely a Ford vezetésének reményei szerint újra felveheti a versenyt a japán konkurenciával. A hírek szerint a céget elsősorban költségcsökkentési okok vezették arra az elhatározásra, hogy a japán sikermodell műszaki alapjait hasznosítsák a Taurus-utód kifejlesztésekor.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.