Újabb OPC típusváltozatokat tervez az Opel

2002.12.20. 12:51

 
   
   

Nem várt sikert arattak a GM Europe nagyteljesítményű modelljei. Az Opelnél eredetileg azt várták, hogy az OPC sorozat anyagi szempontból némi vesztséget hoz majd a cégnek, e modellek bemutatásának elsődleges célja ugyanis a márka arculatának új életre lehelése volna. Az első OPC modellből, amely a Zafirán alapul, eredetileg mindössze évi 2.500 példányt terveztek értékesíteni, de nagyon hamar kiderült, hogy az igények messze felülmúlják ezt a szintet.

 
   
   

Ezért az Opel vezetői úgy döntöttek, hogy megduplázzák a gyártást, ám az évi 5.000 autó is kevésnek bizonyult. Jelenleg ott tart a dolog, hogy a Zafira OPC-ből 8.500 darab készül évente. Hasonló érdeklődés mutatkozik az Astra 200 lóerős változata iránt is, és bár ez egyelőre nem számszerűsíthető, nagyon valószínű, hogy ebből is a tervezett mennyiség többszörösét tudják majd eladni. A vásárlók lelkesedésének köszönhető, hogy a legújabb tervek szerint a teljes modellpalettát lefedi majd az OPC sorozat: nem csak a nemrég tanulmányautóként bemutatott Corsa OPC valósulhat meg, de a Vectra és a Meriva tüzesebb változatának tervezése is megkezdődött.

 
   
   

Ezek bemutatásának időpontja egyelőre nem ismert, de az évtized közepére valószínűleg napvilágot láthat az összes nagyteljesítményű motorral felszerelt Opel modell. Emellett a kifutó Astrára alapuló OPC modell életciklusa is hosszabb lesz, mint ahogy eredetileg tervezték: az autó 2005 elejéig, a jelenlegi Astra kombi leváltásáig marad a piacon, nem sokkal később pedig a következő Astra is átesik a teljesítménynövelő kúrán.