Önfelfújó abroncsok személyautókhoz?

2000.08.16. 20:53

A guminyomás ellenőrzése minden autós számára kötelező gyakorlat, járjon bár BMW-vel, vagy Trabanttal. De talán már nem sokáig. A Goodyear nemrég részesedést vásárolt a Cycloid nevű cégben, amely gumiabroncs-nyomásszabályozó rendszereket készít haszonjárművekhez. A hírek szerint azért, hogy kifejlesszék a megoldás személyautókon használható változatát. Teherautókon, speciális vontatókon, és katonai terepjárókon már régóta használnak hasonló rendszereket, amelyek egy megadott értéken tartják a gumiabroncsok nyomását, és segítségükkel a vezető a terepviszonyoknak megfelelően menet közben meg is változtatja azt. A Goodyear rendszere valószínűleg elektronikus vezérlést kap majd, így egyáltalán nem kell majd törődnünk vele, hogy eléggé fel vannak e fújva az abroncsaink. A személyautós változatra ugyan még várni kell egy-két évet, ám az első lépés már megtörtént, így nemsokára eldobhatjuk a kézi pumpát.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.