Megérkezett a Mitsubishi Evo VIII

2003.01.03. 16:39

Los Angelesben mutatták be a Mitsubishi utcai raliautójának következő generációját, amely látszólag alig különbözik az előző sorozattól.

 
   
   

A legnagyobb különbség az átdolgozott orr-rész, amely így jobban illeszkedik a cég új arculatához, de alaposabban szemügyre véve az autót feltűnhet, hogy a nagyobbak lettek beömlőnyílások és 8 cm-el megnövekedett az autó hossza. A karosszéria a VII-eshez hasonlóan az Amerikában és Japánban árusított Lancer/Cedia modelltól származik, bár a formai jellegzetességeken kívül nem fedezhető fel sok közös vonás. Javult az autó súlyelosztása, a motor és a karosszéria pedig megfelel a szigorú amerikai környezetvédelmi és biztonsági előírásoknak.

 
   
   

Az Evo VIII-asban az elődökből ismert 4G63 jelű kétliteres motor dolgozik, amely ebben a formájában 275 lóerőt képes leadni 6.500-as percenkénti fordulatszámon. A motorhoz ötsebességes manuális váltó kapcsolódik.

Az autót az Egyesült Államokban 30.000 dolláros áron hozzák forgalomba, a forgalmazást pedig 2003 elején kezdik meg. A típus a jövő év folyamán a többi fontosabb piacon, így Japánban és Európában is hamarosan bemutatkozik.