Magyar terv a Peugeot tervpályázatán

2003.01.17. 14:35

 
   
   

Egy magyar pályamunka is bekerült az első 50 közé a Peugeot második formatervezési pályázatán. A 404CC, amely ifj. Bognár Béla terméktervező-szakos egyetemista munkája, egy látványos négyüléses jármű összehajtható keménytetővel, amely a verseny témájához igazodva ötvözi a modern autók formai megoldásait és a múlt - jelen esetben a '60-as évek - Peugeot modelljeinek stílusával. A tervező elképzelése szerint az autó több, a korszerű tanulmányautókra jellemző megoldást tartalmazna, így a visszapillantó tükröket kamerák helyettesítenék, a kezelőszervek döntő hányada - így a félautomata váltó kapcsolója is - a kormányon foglalna helyet, az információk pedig egy központi képernyőn jelennének meg. A terv 49 másikkal együtt a Peugeot Design Contest honlapján tekinthető meg. Itt a látogatók szavazhatnak is a tíz legjobb pályaműre, amelyek közül a szakmai zsűri februárban választja ki a győztest. A legjobbnak ítélt pályamunka életnagyságú makettjét kiállítják a Genfi Autószalonon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.