Lancia Fulvietta: hagyományőrző tanulmány Genfre?

2003.01.22. 13:14

 
   
   

Egyelőre csak számítógéppel generált fantomképekből sejthetjük, hogy milyen lehet a Lancia kupé-tanulmánya. Ezek szerint a Fulvietta a legendás Fulvia kupé arányait ötvözi a tavaly novemberben bemutatott Granturismo stíluselemeivel. Ha hihetünk a pletykáknak, a könnyű sportkupé, amely a Fiat Barchetta mechanikájára épül, később sorozatgyártásba is kerülhet, bár a legvérmesebb remények szerint sem épül belőle 2000 darabnál több. Az autó terveit állítólag a Lancia Centro Stile készítette, de a Zagato stúdió is besegített az autó kialakításába, és a hírek szerint a gyártást is a kis olasz műhely végezheti majd.

 
   
  A Fulvia Coupé egykor a raliversenyek sztárja volt  

A Fulvietta lehetne hosszú idő után az első igazán sportos Lancia modell, amely megerősíthetné a márka kissé megkopott arculatát. Az autó végleges változatába állítólag kétliteres 200 lóerős turbómotor kerülhet. A gyártás legkorábban 2004-ben indulhat, a tanulmányautó viszont már március elején a Genfi Autószalonon látható lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.