Elkészült a négymilliomodik Seat Martorellben

2003.01.23. 15:28

 
   
   

A Barcelona külvárosában álló gyár idén februárban ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját, és hogy az esemény még emlékezetesebb legyen, a napokban elkészült a négymilliomodik modell is, egy piros Ibiza TDi egy spanyol megrendelő részére.
Martorell fennállása óta nagyon jól felszerelt, modern gyárnak számít. Eredetileg napi 1500 autó előállítására építették, de a technológia időközbeni fejlődésének köszönhetően manapság már 2200 autó készül itt naponta.
Jelenleg hét modell készül a gyárban, bár eredetileg csak az Ibiza és a Cordoba gyártása volt az itteniek feladata. A portugál Palmelában gyártott Alhambra az egyetlen Seat, ami nem Spanyolországban készül, azonban itt gyártják az Inca kisteherszállító VW-változatát, a Caddy-t is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.