Mitsubishi újdonságok Genfre

2003.02.04. 16:14

 
   
   

Bemutatkozik az Outlander terepjáró és egy új tanulmányautó, a CZ2 Cabriolet. Az Outlandert még tavaly mutatta be a Mitsubishi az Egyesült Államokban, így a típus nem teljesen ismeretlen, Európában viszont most láthatjuk első ízben. A Japánban kínált Airtreken alapuló modell jellegzetes "lógó orrú" frontkiképzésével összetéveszthetetlen jelenség, ráadásul meglehetősen nehéz kategóriába sorolni. Az első- és négykerék-hajtással kínált modell átmenetet képez a vérbeli terepjárók és az emelt hasmagasságú kombik között, leginkább talán a Land Rover Freelanderhez vagy az ötajtós Toyota RAV4-hez hasonlít. Az autót eleinte egyféle, kétliteres, 136 lóerős négyhengeres benzinmotorral kínálják majd, de később egy dízelmotoros változat megjelenése is várható.

 
   
   

A másik újdonság a CZ2 Cabriolet, amely készítői szerint a CZ2, a CZ3 Tarmac és a Tarmac Spyder stílusának folytatója lesz. A nyitott modell egy elegáns négyszemélyes kisautó lesz motoros mozgatású vászontetővel és számos elektronikus újítással, amelyekről egyelőre nem árultak el további részleteket.

A Genfi Autókiállításon ezek mellett kiállítják a Mitsubishi Dakar-győztes versenyautóit és a Detroitban bemutatott Tarmac Spydert is.