Alfa 166 marcona arccal?

2003.02.10. 11:13

 
   
   

Heteken belül bemutatkozhat a legnagyobb Alfa Romeo új változata. A kémfotók tanúsága szerint a 166-ost a kompakt 147-es arculatához igazítják, így az autón megjelenik a jellegzetes, függőlegesen elnyújtott Alfa-pajzs és az eddig alkalmazott lámpatesteket is szélesebb egységek váltják fel. Az összhatás a lökhárító alján elhelyezett, lefelé görbülő nyílásokkal lesz teljes, amelyek határozottan zord "arckifejezést" kölcsönöznek az autónak. A 166-os többi része nemigen változik, bár egyesek szerint változtatnak a hátsó lökhárító alakján is. A külső mellett a hírek szerint a motorpaletta is megváltozik: a kétliteres Twin Spark egységet ennél a modellnél is a 156-osban már bemutatott JTS motor váltja fel, míg a csúcsváltozatba a 147 GTA-ban és a 156 GTA -ban alkalmazott 3,2 literes 250 lóerős V6-os kerül.

 
   
   

Úgy tudjuk, hogy a 166-osból is készítenek GTA modellváltozatot, amelyben a 156 GTAm tanulmány 3,5 literes 300 lóerős hathengerese dolgozik majd. A felújított 166-os bemutatója a gyártótól kiszivárgott hírek szerint a Genfi Autókiállításra várható, a GTA-t pedig néhány hónappal később láthatjuk először.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.