Bertone tanulmány BMW alapon

2003.02.11. 13:11

 
   
   

Az olasz formatervező stúdió egy különleges sportkocsival készül a Genfi Autókiállításra. Ahogy az közzétett vázlatrajzon is látható, az autót hatalmas, tiszta felületek és markáns, már-már túlzó arányok jellemzik. A hosszú orr-rész, a hátratolt fülke és a dinamikus ívű tető a nagyméretű kerekekkel az 1950-es évek hangulatát idézik, a határozott élek és nagy, egységes felületek azonban a legkorszerűbb formatervezési irányzatok eszköztárából valók. Az egyelőre ismeretlen nevű tanulmány műszaki alapjait a BMW Z8-as típusa adja, így a menetteljesítményeket aligha érheti kritika: a V8-as 400 lóerős motor könnyedén gyorsítja a jórészt alumíniumból és műanyagból készült karosszériát. A hírek szerint megfelelő fogadtatás esetén elképzelhető, hogy a Bertone néhány szériapéldányt is épít az autóból, már ha lesz, aki megfizeti az alapul szolgáló Z8 árának többszörösét...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.