Leégett a Koenigsegg sportkocsigyár

2003.02.24. 15:12

 
   
   

Múlt szombaton borult lángba a svéd sportkocsi-manufaktúra üzeme. A "svéd Ferrari"-ként is emlegetett kis cég alig egy éve fogott bele az addig csak prototípusként létező CC 8S típus gyártásába, amely 655 lóerős motorjával, 390 km/h körüli végsebességével és csillagászati árával méltó ellenfele a leggyorsabb Ferrari és Lamborghini modelleknek is. A kis cég szerencséjére a lángokat még időben észrevették, így az üzemben levő kb. 15 félkész autót és a gyártáshoz használt szerszámok nagyrészét sikerült kimenekíteni a lángoló csarnokból. Személyi sérülés nem történt, és a tulajdonos már új helyet is talált a gyártásra: a Svéd Légierő egy elhagyott hangárjába költözik a gyártás. Ha minden jól megy, a kis cég akár néhány héten belül folytathatja a villámgyors autók gyártását. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a szerencsétlen eset befolyásolja-e a Koenigsegg új típusának bemutatását, amely állítólag Genfben jelenik - vagy jelent volna - meg.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.