Nissan Evalia - az első fotók

2003.02.25. 11:23

 
   
   

A Nissan is előre lelövi Genfre tartogatott poénjait: a korábban egy vázlaton bemutatott Evaliáról megjelentek az első hivatalos fotók. Az autó formaterve, amely részben már az új londoni stúdióban készült, láthatóan nem előzmények nélkül való. A stíluselemek nagy része a 350Z sportkocsit juttatja az eszünkbe: lámpatestek formája, az egyetlen egyenes, vízszintes éllel megtört oldalfal és a határozott sárvédő-szélesítések kétségkívül a sportkocsi hatását tükrözik, a rövid orr profilja és a két részből álló hűtőrács viszont az új Micrára emlékeztet.

 
   
   

Az Evaliára, amely a gyáriak szerint is számos részletében hasonlít a következő Almera generációra, leginkább a "rövid kombi" meghatározás illik: még az oldalablakok vonala is azt az érzésünket támasztja alá, hogy az autó a hátsó ajtók mögött véget is érhetett volna, ha a tervezők meg nem toldják a nagyobb csomagtér érdekében. A fotók egyikén jól láthatjuk a hátsó tolóajtókat, amelyek a B oszlopok hiányának köszönhetően az első ajtókkal

 
   
   

együtt egyetlen óriási nyílást fednek, így az utastér megközelítése kivételesen egyszerű. Az autóról műszaki adatokat vagy a felszereltséggel kapcsolatos részleteket továbbra sem közöltek, ezekre - ha egyáltalán - csak a Genfi Autószalonon derül fény.