Nokian részvényeket vett a Bridgestone

2003.02.25. 14:31

 
   
   

A japán gumigyártó 78,34 millió euróért megvette a Nokia távközlési vállalat 18,9 %-os részesedését a finn gumigyártóban. A Nokian Renkaat a minőségi téli gumiabroncsok specialistája, és mint ilyen igen sikeresen szerepelt az utóbbi években, főképp Észak-Európa piacain. Az ügyletet bonyolító Bridgestone Europe alelnöke, Des Collins elmondta, hogy hatalmas lehetőségeket látnak a Nokiannal való együttműködésben, de egyelőre nem tervezik a cég teljes felvásárlását. Elemzők azonban úgy vélik, hogy a Nokian jó befektetés lenne a Bridgestone-nak, mivel a cég nem csak hogy nyereséges, de Oroszországban és Európában is igen jó pozícióba került az elmúlt években, míg a japán gumigyártó épp ezeken a területeken szerepel viszonylag gyengén mostanság.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.