Sportos Accord tanulmány a Hondától

2003.02.27. 11:38

 
   
   

A Honda mérnökei alaposan megvadították a középkategóriás Honda szedánt. A változtatásokat "Muscle-Tec Design" fantázianéven foglalták össze, ami a gyakorlatban alapos optikai tuningot jelent. Az autó teljesen új, nagyméretű légbeömlőkkel szabdalt, mélyre húzott első lökhárítót, látványos küszöbléceket és sárvédő-szélesítéseket és új hátsó lökhárítót kapott, amelyen középen helyezték el a két kipufogóvéget, míg a két oldalon diffúzorokat helyeztek el.

 
   
   

Ez utóbbi megoldás szükségtelenné teszi a hivalkodó hátsó spoilert. A látványt a 19 hüvelykes ötküllős polírozott felületű felnik teszik teljessé. A Honda tervezői emellett a belső teret sem hanyagolták el: a kabinban a fekete bőr és Alcantara kárpitokat alumínium betétek egészítik ki a középkonzolon, a háromküllős sportkormányon, a váltó körül és a műszerfal alsó részén.

 
   
   

Sajnos a Honda hivatalos közleményében egyetlen árva műszaki adat sem szerepel, így fogalmunk sincs, hogy a versenyautó-szerű Accord mire is képes, de ez nem is biztos, hogy lényeges, mivel ebben a formájában egészen biztosan nem kerül gyártásba.