Kupé-kabrió a Valmettől

2003.02.27. 15:55

 
   
   

Már megszokhattuk, hogy időnként egy-egy autóipari beszállító is készít koncepció-autókat. Most a finn Valmet állt elő egy újabb tanulmánnyal, amely ezúttal az összecsukható keménytető-témát dolgozza fel újra. A finnek egy Ford Thunderbird modellt választottak új ötletük bemutatásának alapjául, erre került a felöl és hátul egyaránt üveggel fedett tető, amely a szokásostól eltérően nem a csomagtartóba, hanem az ülések mögé húzódik vissza összecsukott állapotban, így a csomagtér egyetlen literrel sem lesz kisebb. Természetesen az összecsukás és a kinyitás műveletét egyaránt elektro-hidraulikus mechanizmus végzi. A Valmet Thunderbird prototípusával elsősorban azt kívánja felmérni, hogy mekkora érdeklődés mutatkozik legújabb megoldásuk iránt, így az autó egészen biztosan nem kerül gyártásba.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.